Utónévkönyv Több mint 4000 hivatalosan engedélyezett név, magyarázattal - Pálfy Gyula

Utónévkönyv Több mint 4000 hivatalosan engedélyezett név, magyarázattal - Pálfy Gyula

  • 52.00 lej

Nevünk a legelső személyes tulajdonunk, szüleink ajándéka. Vélhetően olyan döntés eredménye, amit alaposan megfontoltak, hogy számunkra valami értékeset és maradandót adjanak.
Ez a könyv többek között a bölcs választást kívánja elősegíteni. Nem mellékes ugyanis, milyen értékekre utalunk, amikor kimondjuk vagy leírjuk a nevünket. Tudunk-e azonosulni azzal a hangzással és jelentéssel, ami a családnevünk után következik egy egész életen át?
A jól választott név, ha nem is garantálja a sikeres életutat, örömöt és bíztatást adhat tulajdonosának. Reméljük, a könyvben levő több mint 4000 utónév közül mindenki megtalálja a várva várt jövevény érkezése előtt éppen azt, amely gyermekét egészséges önbizalomra serkenti.
Bár a könyvben megtalálható nevek Magyarországon mind hivatalosan elfogadottak, szeretnénk segítséget adni azoknak is, akik jelenleg nem engedélyezett utónevet kívánnak gyermeküknek választani. Ehhez két család személyes történetét mellékeltük tanulságokkal, és közöljük az eljárás jogi lépéseit.
Olvashatnak továbbá e kötetben mai névadási szokásaink változásairól is. Ígérjük, lesz meglepetés bőven!

Kapcsolodó termék(ek)
Címkék: név, magyarázat