.
A tekercsek színe - Rozs-Nagy Szilvia

A tekercsek színe - Rozs-Nagy Szilvia

  • 10.00 lej
  • 7.00 lej

  • Ár jutalom pontokban: 15

Színek és tekercsek

Nem is olyan régen történt, hogy egy pásztorfiú kavicsokkal kezdett el játszani, miközben a nyáját őrizte. A közelben volt egy barlang, s miközben próbálta eltalálni az egyik kiugró sziklát, egyszer csak nagy csörömpölésre lett figyelmes: az egyik félrepattanó kő összetört valamit a barlangban.

Óvatosan közelebb merészkedett, hogy megvizsgálja, mi történt. Alig mert hinni a szemének, a barlangban ugyanis több agyagedényt talált, melyeknek a belseje könyvtekercsekkel volt tele. Hamarosan tudósok érkeztek a helyszínre, akik megállapították, hogy némelyik könyvtekercsen a Biblia különböző könyvei találhatóak, amelyeknek ezek a legősibb, leghitelesebb fönnmaradt példányai.

Milyen színűek is voltak-e tekercsek? Enyhén fakó, elsárgult falevélhez hasonlóak, ugyanis olyan pergamenre és papiruszra íródtak, amelyek két évezreden át pihentek a barlangok mélyén. Az ószövetségi elbeszélések viszont, amelyek megelevenednek ősi lapjaikon, igazán színpompásak.

Találkozunk bennük furfangos emberekkel, zord katonákkal, bölcs asszonyokkal, mély hitű férfiakkal és kisebb-nagyobb gyerekekkel és ifjakkal, akiknek kalandos életét hosszú estéken keresztül sem tudnánk mind elmesélni.

És hogy miért írták le a történetüket fáradságos munkával a fakó tekercsekre, és miért nem vesztek a feledés homályába, mint annyi más kortársuk? Erre egyetlen magyarázat van: ok egész életükben Istennel jártak. Őt keresték, Őt kutatták, és miután megtalálták, ragaszkodtak hozzá mindvégig. Velük is megesett néha, hogy féltek vagy elkeseredtek vagy csalódtak, de olyankor meg tudták látni Isten feléjük nyújtott kezét, és belekapaszkodtak.

Révészné Tóth Erzsébet Mindennap Jézussal… című segédkönyvét vettük alapul az ószövetségi történetek kiválasztásánál, hogy mind az óvodai, mind pedig az általános iskolai vagy a gyülekezeti hittanfoglalkozásokhoz hasznos kiegészítő anyagot tudjunk nyújtani.


Egyénileg is jól alkalmazható e kifestő, amennyiben a Gyermekbibliából elolvassuk hozzá a vonatkozó részeket. A kifestő végén a bibliai helyek pontos megadásával, valamint rövid összefoglalókkal segítjük a szülőket és a pedagógusokat.

Oldalszám: 40 oldal