Biblia sorozat - József - DVD

Biblia sorozat - József - DVD

  • 28.00 lej

A BIBLIA - JÓZSEF
THE BIBLE - JOSEPH (1995)

Megjelent:    
2008.04.2    

Jákob legkedvesebb fia, József már kisgyermek korában is kirítt testvérei sorából. Mikor ifjúkorában kiderül, hogy Isten csodálatos adományaként álomfejtõi képességgel rendelkezik, végképp magára haragítja durva lelkû fivéreit, akik a kútba hajítják, majd eladják Egyiptomba rabszolgának. József azonban mindig bízik az isteni gondviselésben. Hitének köszönheti, hogy a rabszolgasorból elõször az egyiptomi testõrparancsnok, Putifár jobb kezévé lép elõ, majd álomfejtései jóvoltából a fáraó elsõ embere lesz. Megmenti Egyiptom népét és a saját családját az éhhaláltól és meg tud bocsátani azoknak, akik vétettek ellene.

A hit erejérõl szóló örök érvényû történet Roger Young rendezésében Észak-Afrika és az Atlasz-hegység festõi tájain elevenedik meg, olyan szereplõgárda tolmácsolásában, mint az Oscar-díjas Ben Kingsley (Gandhi, Schindler listája, A Lenin-vonat) Paul Mercurio (Kötelezõ táncok) és Monica Bellucci (A Passió, Asterix és Obelix: A Kleopátra küldetés).

A film 1995-ben méltán nyerte el az Emmy-díjat.


Mûfaj:     
Dráma, TV sorozat, Vallási

Rendezte:     
Roger Young

Szereplõk:     
Ben Kingsley, Paul Mercurio, Monica Bellucci, Martin Landau, Lesley Ann Warren, Stefano Dionisi, Colin Bruce, Vincenzo Nicoli, Michael Angelis, Gloria Carlin, Kelly Miller, Valeria Cavalli, Warren Clarke, Dominique Sanda, Alice Krige

Feliratok:     
Magyar

Hang:     
Magyar - Stereo
Angol - Stereo

Képformátum:     
4:3 - FF

Hossz:     
185 perc