.
Az egészséges imaélet elsajátítása - James és Joel Beeke

Az egészséges imaélet elsajátítása - James és Joel Beeke

  • 35.00 lej
  • 31.00 lej

Az egészséges imaélet elsajátítása

Őszintén, intenzíven és örömmel imádkozol? Az imádság iránti elköteleződés Istennel való kapcsolatunk szerves részét képezi, és nagy hatással van a kegyelemben való növekedésünkre. Ez a könyv elgondolkodtató áhítatokat tartalmaz a hívő ember életét jellemző imádsággal kapcsolatban, továbbá bőséges bátorítással szolgál arra nézve, hogy mi magunk is fegyelmezettebb lelki életre tehessünk szert. Ha sokkal nagyobb odaszánással szeretnél imádkozni, vagy csupán imaéleted egészségére vagy kíváncsi, ez a könyv neked szól. Segít önvizsgálatot tartani és lelki felfrissülést kínál mindazok számára, akik fejlődni szeretnének az istenfélelemben. „Az ősi keresztyén szállóige, miszerint „az imádság szabálya a hitnek szabálya” (lex orandi, lex credendi) – vagyis, hogy az imádkozásunk módja meghatározza, mit hiszünk – fontos, de elfelejtett igazság. Ehhez a mondáshoz kapcsolhatnánk az „élet törvényét” (lex vivendi), amely szerint imádkozásunk módja meghatározza, hogyan élünk. Az egészséges imaélet elsajátítása 31 áhítatának ereje abban rejlik, hogy az imádságot nem a keresztyén élet egy aspektusának tekinti, hanem magával a keresztyén életvitellel azonosítja. A keresztyén élet alázatos, megadó, türelmes, kitartó, Istenben bízó, hálás, tusakodó, várakozó, dolgozó, áhítatos, buzgó, változatlan, Istentől függő, megelégedett, valamint értelmes életet élő és imádkozó élet. Olyan az életünk, amilyen az imádságunk, és fordítva. Szükségünk volt egy olyan könyvre, amely átfogóan, mégis egyszerűen tanít minket imádkozni; nem módszereken keresztül (habár néhány ilyen tipp is jól jön), hanem azáltal, hogy az Isten jelenlétében történő imádkozást egyesíti az Isten jelenlétében való élettel; ami megmutatja számunkra, hogyan fakad Istentől függő és áhítatos élet az Istentől függő és áhítatos imádságból. Az egészséges imaélet elsajátítása az a könyv, amely segít imáinkat és életünket Krisztust dicsőítő egésszé kovácsolni.”
- Terry Johnson (az Independent Presbyterian Church vezetőlelkésze a Georgia állambeli Savannah-ban, valamint a The Family Worship Book családi áhítatos könyv szerzője)

JAMES W. BEEKE az Oktatási Szolgálat brit columbiai (kanadai) magániskoláinak korábbi felügyelője/igazgatója és a Brit Columbia által elismert kínai iskolák főfelügyelője

JOEL R. BEEKE a Puritan Reformed Theological Seminary rendszeres teológiával és homiletikával
foglalkozó elnöke és professzora, továbbá a Michigen állambeli Grand Rapids város Heritage Netherlands Reformed Congregation gyülekezetének lelkipásztora.


Kapcsolodó termék(ek)